Activiteiten

mei
4
do
2017
GEEN Clubavond @ Couvéehuis
mei 4 @ 19:30 – 22:00
GEEN Clubavond @ Couvéehuis | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

Vanwege onze Nationale Dodenherdenking is er op 4 mei geen clubavond.

 

mei
18
do
2017
CLUBAVOND – vervolg op De Fiets In De Stad @ Couveehuis
mei 18 @ 19:30 – 22:00
CLUBAVOND - vervolg op De Fiets In De Stad @ Couveehuis | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

Op deze clubavond evalueren we onder begeleiding van Nick de fotosessie De Fiets In De Stad waarbij de focus lag op scherptediepte en bokeh.

Vóór de sessie hebben we over dit onderwerp via de links naar de website van Laura Vink van Vinkacademy kunnen lezen.

Gelukte en mislukte foto’s kunnen worden besproken.

Neem ook je toestel mee want die kun je nodig hebben als we verder gaan oefenen met dieptescherpte en bokeh.

jun
1
do
2017
CLUBAVOND – start Cyclus Portretfotografie @ Couveehuis
jun 1 @ 19:30 – 22:00
CLUBAVOND - start Cyclus Portretfotografie @ Couveehuis | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

Op deze CLUBAVOND de start van de cyclus portretfotografie die door Nick en Inge wordt begeleid.

jun
29
do
2017
CLUBAVOND – start Cyclus Architectuurfotografie @ Couveehuis
jun 29 @ 19:30 – 22:00

Op deze CLUBAVOND de start van de cyclus architectuur fotografie die door Brord en Maarten wordt begeleid.

Vóór de pauze:

Brord en Maarten geven een toelichting op architectuurfotografie waarbij zowel de techniek als de geschiedenis en creatieve aspecten van architectuurfotografie aan bod komen.

Na de pauze:

We bespreken de architectuurfoto ‘s (max. 2 per persoon) die de leden hebben meegenomen. Dit mogen zowel eigen foto’s zijn waar je (heel) tevreden over bent (denk na waarom) of juist niet en waarbij je graag advies van de anderen wilt ontvangen hoe de foto beter had gekund. Je mag natuurlijk ook een architectuurfoto van een ander laten zien die je interessant vindt (geef aan waarom).

Eventueel is er nog een korte film.

(aangepast 25-06-2017 door Eric)

jul
13
do
2017
CLUBAVOND – Cyclus Architectuurfotografie @ COUVEEHUIS
jul 13 @ 19:30 – 22:00

We gaan onze resultaten bekijken en bespreken. Het leereffect van de hele periode wordt een stuk groter als je de foto’s die je meeneemt eerst zelf nog eens goed bekijkt aan de hand van de instructies gegeven op 29/6.

Na de pauze bekijken we het vervolg van een film over Annie Leibovitz. Annie viel als fotografe op door de foto’s die ze in de zestiger jaren van jongeren maakte in de wereld van de Amerikaanse universiteiten. Het toen opkomende tijdschrift Rollin’ Stone, waarin veel bands en musici werden afgebeeld, vroeg haar om ook wat foto’s te maken. Die vielen zo goed in de smaak dat zij het gezicht werd van het tijdschrift. Foto’s van haar werden ook gebruikt voor platenhoezen. Ze heeft veel iconische foto’s gemaakt. Vervolgens heeft ze diezelfde musici en acteurs vaak afgebeeld op bijzondere manieren, bijvoorbeeld de zwarte actrice Woopy Goldberg in een bad melk. Ook maakt ze “gewonere” portretten. Daar zitten ook nogal wat politici bij. Ook schitterende foto’s van Queen Elisabeth. De bekende “sterren” gebruikt ze ook voor reclame-werk. Bijzonder is haar serie voor Walt Disney, waar ze bekende acteurs en actrices afbeeldt als sprookjesfiguren. Het zijn gigantische operaties, die foto’s.

Er is een aantal boeken van haar verschenen.

jun
4
ma
2018
WK Zandsculpturen – bouwen
jun 4 – jun 12 hele dag

https://scheveningen.com/nl/evenement/635/wk-zandsculpturen.html

 

De creatie van de sculpturen door de kunstenaars vindt plaats van maandag 4 juni tot en met dinsdag 12 juni. Gedurende deze periode kan het publiek de kunstenaars aan het werk zien van 9.00 uur tot 17.00 uur.

jun
6
wo
2018
jun 6 @ 00:00 – 00:00

De leden van fotoclub Couvée zijn enthousiaste amateurfotografen die het leuk vinden om samen te fotograferen en ook van elkaar te leren.

Eens per maand is er een fotosessie. De leden plaatsen foto’s in het webalbum voor commentaar en advies. (Op de pagina  Fotosessies staan er verslagen van de fotosessies).

Om de week is er op donderdagavond clubavond waar allerlei foto-onderwerpen aan de orde komen en ook de gezelligheid niet wordt vergeten.

Heeft u belangstelling? U bent van harte welkom op een van de clubavonden om kennis te maken en om de sfeer te proeven.

Op de pagina Activiteiten kunt u zien op welke avonden er clubavond is.

 

jun
8
vr
2018
DuneArt Scheveningen @ Watertoren Scheveningen
jun 8 hele dag
The Hague Rainbow Festival
jun 8 – jun 9 hele dag

https://denhaag.com/nl/event/46837/the-hague-rainbow-festival

 

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni zal de Grote Markt van Den Haag opnieuw “Roze” kleuren! Een feest voor de gehele LHBT- scene en iedereen die hen een warm hart toedraagt. Met deze derde editie een nog completer programma dan voorgaande jaren!

Vrijdag 8 juni
Voor de mensen die niet kunnen wachten zal de Grote Markt op vrijdag 8 juni al een beetje Roze kleuren! De populaire 80’s 90’s party van de Boterwaag zal zich namelijk naar het buiten podium op de Grote Markt verplaatsen.
Locatie: Podium Grote Markt, Den HaagVanaf 23:00u zal er een pre-party worden gehouden in café de Rootz. Onze drags zullen voor een feestelijke start zorgen, waarna we nog doorgaan tot in de late uurtjes! De perfecte start van je weekend en natuurlijk The Hague Rainbow Festival 2018.
Locatie: Café Rootz Grote Marktstraat, Den Haag

Zaterdag 9 juni
De officiële start van The Hague Rainbow festival 2018! Op zaterdag 9 juni starten we met de Pride Walk en feesten we vervolgens verder op de Grote Markt!

The Hague Pride Walk
Op zaterdag 9 juni zal een stoet van het Internationale Homomonument op het Malieveld (Koekamp) naar de Grote Markt lopen, om aandacht te vragen voor seksuele diversiteit en homoacceptatie. De Pride Walk The Hague is een initiatief van COC-Haaglanden. Tevens bedoelt om de lesbische, homoseksuele, bisekseksuele en transgender (LHBT) gemeenschap in de stad zichtbaarder te maken. De aanvang is om 13.00 uur bij het Internationale Homomonument op het Malieveld (Koekamp) waar verschillende sprekers iets zullen zeggen over diversiteit. Om 14.00 uur wordt het startsein gegeven voor de echte Pride Walk.
Locatie: Start Koekamp – einde Grote Markt, Den Haag

Podium Grote Markt
De mainstage van The Hague Rainbow Festival 2018. Met optredens van bekende artiesten en Dj’s. De presentatie is dit jaar opnieuw in handen van Antje Monteiro. De officiële opening zal om 17:00u plaatsvinden. Naast een optreden van Antje Monteiro zijn er ook optredens van Og3ne, Jordan Roy & Rox
Locatie: Podium Grote Markt, Den Haag

jun
9
za
2018
Bunkerdag @ DIVERSE LOCATIES
jun 9 hele dag

Op deze pagina vind je de locaties die meedoen aan de Bunkerdag. Met het Bunkerdagticket kun je al deze locaties bezoeken.

jun
23
za
2018
ParkPoP Saturday Night
jun 23 hele dag

The night before Parkpop vindt het gloednieuwe Parkpop Saturday Night plaats. Maak je op voor een avond vol hits uit de laatste decennia. Grote namen uit binnen- en buitenland, nieuwe acts en wereldwijd bejubelde tribute bands staan samen garant voor een swingende, zwoele zomeravond in het Haagse Zuiderpark. Met Kim Wilde, Clouseau, Melanie C., Jason Donovan, The Boss UK, Kiss Forever Band, De Dijk, Martijn Fischer, Hot Chocolate, Gruppo Sportivo en 90’s NOW! is de line-up compleet. Check de programmapaginaBoek hier je tickets.

Roze Zaterdag Gouda @ Gouda centrum
jun 23 hele dag

https://rozejaargouda.nl/roze-zaterdag

 

jun
24
zo
2018
Urban Trail Den Haag @ Start- en Finish
jun 24 hele dag

In 2018 wordt voor de derde keer de NN Den Haag Urban Trail georganiseerd. Hiervoor wordt een gloednieuw parcours met nieuwe locaties samengesteld. Houd onze website en social media in de gaten. Praktische info hier.

jul
15
zo
2018
DELA EK Beachtoernooi (volleybal) @ Sportcampus Zuiderpark
jul 15 – jul 21 hele dag
Opening van het toernooi is op 15 juli in Apeldoorn.
Den Haag is vanaf 16 juli het kloppend hart van het DELA EK Beachvolleybal. Naast een deel van de poulefase vinden hier ook de halve finales en finales plaats. Er wordt in Den Haag gespeeld op de Sportcampus Zuiderpark. Voor het EK wordt een tijdelijk stadion gebouwd dat ruimte biedt aan ruim 3500 toeschouwers.
aug
10
vr
2018
Vuurwerkfestival Scheveningen
aug 10 – aug 11 hele dag
aug
17
vr
2018
Vuurwerkfestival Scheveningen
aug 17 – aug 18 hele dag
aug
18
za
2018
Vuurwerkfestival Scheveningen
aug 18 – aug 19 hele dag
aug
23
do
2018
Jazz in de Gracht @ Dunne Bierkade, Bierkade en Groenewegje, Veenkade
aug 23 – aug 25 hele dag
nov
17
za
2018
Intocht Sinterklaas in Scheveningen @ Haven Scheveningen
nov 17 – nov 30 hele dag